Spaghetti al pistacchio, salsiccia e stracciatella
Spaghetti met pistache, worst en stracciatella
Niet perse heel gezond, wel echt heel erg lekker! Sowieso zijn wij al grote liefhebbers van pistache, maar de hartige combinatie met varkensworst en romige burrata is echt onbeschrijfbaar lekker! Het beste kun je dit gerecht gewoon maar eens maken, dan weet je waar we het over hebben…
Ingrediënten
- Spaghetti (320 g)
- Varkensworst (320 g)
- Pistachenoten (240 g)
- Burrata (2)
- Knoflookteen (1)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
Pel de pistachenoten en voeg 200 gram van de pistachenoten toe aan een maatbeker. Voeg een scheut olijfolie toe en maal tot een smeuïge pesto met een staafmixer. Hak de overige pistachenoten grof.
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de gekneusde knoflookteen een paar minuten. Verwijder het vel van de worst, breek ze in brokjes en bak ze in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Verwijder dan de knoflookteen. Snij de burrata open, verwijder het vel en houd de stracciatella aan de binnenkant apart.
Kook intussen de spaghetti in een grote pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de worst en voeg de pistachepesto toe. Meng goed en voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Dien op en verdeel de stracciatella over de pasta. Bestrooi met een scheutje olijfolie en de gehakte pistachenoten.