Pesce spada alla griglia
Gegrilde zwaardvis
Zwaardvis heeft een aparte maar heerlijke stevige structuur en een sterke smaak. Het wordt veel gegeten in Zuid-Italië en met name in Sicilië. Zwaardvis kun je bijvoorbeeld vullen met gekruid broodkruim, oprollen en in de oven of op de barbecue roosteren. Persoonlijk vinden wij het echter zo simpel mogelijk het lekkers: gegrild, met wat olijfolie, citroen en peterselie!
Ingrediënten
- Verse moten zwaardvis (4)
- Verse peterselie (handvol)
- Citroen (1)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Bereidingswijze
Verhit een grote grillpan op hoog vuur. Wrijf de moten zwaardvis in met wat olijfolie en grill ze ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Hak intussen de peterselie fijn. Haal de zwaardvis uit de grillpan en bestrooi ze met wat zout, peper, de peterselie, wat citroensap en een scheutje olijfolie.