Linguine con alici, capperi e olive
Linguine met ansjovis, kappertjes en olijven
De ingrediënten van dit recept hebben wij altijd wel in huis. Wanneer we geen zin hebben om uitgebreid te koken maken we vaak dit simpele gerecht. Ondanks de eenvoudigheid heeft het gerecht enorm veel smaak. Probeer zwarte olijven van goede kwaliteit te gebruiken, aangezien deze een overheersende smaak aan het recept geven. Bijvoorbeeld Taggiasca of Kalamata olijven.
Ingrediënten
- Linguine (320 g)
- Ansjovisfilet (8)
- Kappertjes (2 el)
- Zwarte olijven (100 g)
- Knoflooktenen (2)
- Verse peterselie (handvol)
- Sneden oud brood (2)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Breek het oude brood in stukjes en maal het grof in een keukenmachine. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim tot het goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Snij de knoflook in dunne plakjes en hak de kappertjes grof. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe en fruit een minuut. Voeg vervolgens de ansjovisfilet toe en roer totdat deze smelten in de olijfolie. Voeg de kappertjes en de olijven toe en fruit ze een paar minuten mee.
Kook intussen de linguine in een grote pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de fijngehakte peterselie toe en meng goed. Dien op, besprenkeld met wat peterselie, een scheutje olijfolie en het broodkruim.