Zucchini con pancetta
Courgette met pancetta
Een heel verrassend, goedkoop en lekker bijgerecht. Courgette heeft van zichzelf geen uitgesproken smaak, waardoor wij deze groente graag combineren met sterke smaken. In dit recept is dit gedaan door toevoeging van vettige en zoute pancetta en scherpe knoflook. De combinatie van zachte courgette en de pancetta is echt heerlijk. Eventuele restjes kunnen door de pasta of samen met wat brood gegeten worden.
Ingrediënten
- Courgettes (3)
- Cherrytomaten (150 g)
- Pancetta (50g)
- Knoflookteen (1)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Snij de pancetta in reepjes en bak ze krokant. Verwijder ze uit de pan en laat ze uitlekken in wat keukenpapier. Snij de knoflook in dunne plakjes en de courgettes in de lengte in kwarten en vervolgens in partjes. Verhit de koekenpan opnieuw en voeg eventueel nog een klein scheutje olijfolie toe. Fruit de knoflook een minuut en voeg dan de courgettes toe. Bak ze ongeveer 5 minuten op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
Snij de cherrytomaten in kwartjes en druk de zaden eruit. Voeg ze toe aan de courgettes, samen met de gebakken pancetta en de gehakte peterselie. Laat alles op een laag vuur ongeveer 15 minuten sudderen totdat de courgettes zacht zijn en dien ze dan meteen op.