Cosce di pollo alla griglia con chimichurri
Gegrilde kippendijen met chimichurri
Kippendijen hebben zo veel meer smaak dan kipfilets, dat bewijst dit gerecht maar weer. Echt een heel makkelijk en snel gerecht, wat alleen maar beter word wanneer je de tijd hebt op de kippendijen een nacht te laten marineren. De chimichurri-achtige saus past er perfect bij!
Ingrediënten
- Biologische kippendijen met vel (8)
- Knoflooktenen (3)
- Verse rozemarijn (2 takjes)
- Verse peterselie (handvol)
- Verse oregano (handvol)
- Rode chilipeper (2)
- Rodewijnazijn (2 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Snij voor de marinade 2 tenen knoflook en 1 rode chilipeper in dunne plakjes en voeg ze toe aan een grote kom, samen met de afgeritste rozemarijn. Voeg een scheut olijfolie toe en meng alles goed.
Snij eventuele overhangende stukjes vel of vet van de kippendijen af. Leg er een vel plasticfolie overheen en sla ze met behulp van een deegroller wat platter. Voor het grillen is het belangrijk dat de kippendijen gelijkmatig van dikte zijn. Voeg ze toe aan de marinade, dek de schaal af en laat deze een hele nacht in de koelkast marineren.
Hak voor de saus de verse peterselie en oregano, de resterende teen knoflook en de resterende chilipeper fijn. Vermeng dit in een kom met ongeveer 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn en een scheutje water. Breng op smaak met zout en peper en laat ook de saus dan een hele nacht in de koelkast intrekken.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrooi de stukken kip met wat zout en grill ze dan ongeveer 10 minuten op de velkant, totdat deze mooi goudbruin is. Draai ze vervolgens om en grill ze nog een paar minuten totdat de kip gaar is. Dien de kip op met de saus erover heen gelepeld.