Ricotta con crema di pistacchio
Ricotta met pistachecrème
Een recept dat per ongeluk is ontstaan doordat we een potje Siciliaanse pistachecrème op moesten maken. Het toetje viel zo in de smaak, dat Gonnie het perse in op de website wilde hebben. De pistachecrème is online verkrijgbaar, of bij de Oil & Vinegar. Je kunt deze ook weglaten of vervangen door twee eetlepels cacaopoeder.
Ingrediënten
- Pistachenoten (30 g)
- Verse ricotta (500 g)
- Pure chocolade (100 g)
- Crema di pistacchio (3el)
- Suiker (2 el)
- Amaretti koekjes (150 g)
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bereidingswijze
Spoel het zout van de gepelde pistachenoten en dep ze goed droog met wat keukenpapier. Houdt apart voor de garnering. Roer de ricotta met een vork los in een grote kom. Voeg hier de suiker aan toe en roer goed door totdat de suiker is gesmolten. Voeg vervolgens, naar smaak, ongeveer drie eetlepels van de pistachecrème toe, samen met ongeveer 75g van de gehakte chocolade. Houdt het restant van de chocolade apart voor de garnering. Meng alles goed door elkaar.
Verkruimel de amaretti koekjes in vier dessertglazen en schep hier het ricottamengsel overheen. Garneer met de gehakte pistachenoten en de gehakte chocolade. Zet minimaal een half uur in de koelkast voor het opdienen.