Je bekijkt nu Spaghetti op de wijze van de hoer

Spaghetti op de wijze van de hoer

Spaghetti alla putanesca

Spaghetti op de wijze van de hoer

De naam van dit recept vergt wat nadere toelichting. Het zou rond 1900 gegeven zijn door de eigenaar van een rendez-vous huis in het Spaanse kwartier van Napels. Hij bracht zijn gasten terug op krachten met dit zeer eenvoudige en snelle gerecht. De ingrediënten van het gerecht zijn stuk voor stuk lekker hartig van smaak. Hierdoor hoef je ook niet veel zout meer toe te voegen aan de saus. In de zomer kun je de bliktomaten vervangen door verse zoete tomaten.

Ingrediënten

  • Spaghetti (320 g)
  • Gepelde bliktomaten (600 g)
  • Ansjovisfilet (8)
  • Rode chilipeper (1)
  • Knoflooktenen (3)
  • Kappertjes (2 el)
  • Zwarte olijven (100 g)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Snij de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Hak de kappertjes en de peterselie grof en houd de takjes van de peterselie apart. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en de takjes van de peterselie even op laag vuur. Voeg de ansjovisfilets toe en roer totdat ze smelten in de olijfolie. Voeg de kappertjes en de olijven toe en laat alles op laag vuur fruiten. Verwijder de takjes peterselie en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.

Kook intussen de spaghetti in een grote pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de gehakte peterselie toe en meng alles goed. Dien op, bestrooid met een beetje peterselie en een scheutje olijfolie.