Je bekijkt nu Strozzapreti met cherrytomaten en ‘nduja

Strozzapreti met cherrytomaten en ‘nduja

Strozzapreti con pomodorini e ‘nduja

Strozzapreti met cherrytomaten en ‘nduja

‘Nduja is een pittige smeerbare worst uit Spilinga, Calabrië. De ingrediënten van deze worst zijn gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië. Mijn broer gaf ons wat ‘nduja voor onze verjaardagen en we hebben het meteen gebruikt om dit recept te maken. Het is een eenvoudige tomatensaus, waarbij de pittige ‘nduja perfect tot zijn recht komt.

Ingrediënten

  • Strozzapreti (320 g)
  • Cherrytomaten (600 g)
  • ‘Nduja (60 g)
  • Rode ui (2)
  • Verse basilicum (handvol)
  • Pecorino Romano (100 g)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

Was de tomaten en snij ze doormidden. Snij de uien in dunne ringen. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de uien in ongeveer 10 minuten zacht op laag vuur. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de ‘nduja toe en roer totdat deze is opgelost in de saus. Scheur vervolgens de helft van de basilicum fijn en voeg toe aan de saus.

Kook intussen de pasta in een ruime pan met gezouten water al dente en schep vervolgens door de saus, samen met het meeste van de geraspte pecorino. Voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Dien op besprenkeld met de overgebleven pecorino, basilicum en een scheutje olijfolie.