Frittata con pomodori e basilico
Omelet met tomaten en basilicum
De fritatta is een super veelzijdig recept waarbij je oneindig kan variëren met de ingrediënten. Denk aan restjes pasta, aardappelen en salami, gegrilde groenten en verschillende kazen. Ook kun je een lichtere versie maken met twee eieren en het eiwit van bijvoorbeeld vier eieren, voor de sporters onder ons. Het enige lastige aan de bereiding is het omdraaien van de fritatta, maar met wat geduld is ook dat prima te doen. Restjes zijn perfect voor bij de lunch!
Ingrediënten
- Eieren (6)
- Cherrytomaten (200 g)
- Basilicum (handvol)
- Rode ui (1)
- Parmigiano Reggiano (50 g)
- Paprikapoeder (1 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Snij de ui in dunne ringen en de tomaten in kwartjes. Klop in een kom de eieren los, breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder en voeg de geraspte parmigiano, de ui, de cherrytomaten en basilicumblaadjes toe. Meng alles goed.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en voeg het eiermengsel toe. Bedek de pan met een deksel en laat op middel tot laag vuur ongeveer 10 minuten bakken. Haal na 10 minuten, wanneer de frittata nagenoeg helemaal droog gebakken is, de deksel van de pan, zet een groot bord op de pan en draai vervolgens de pan om. Laat de frittata nu op de ongebakken kant weer in de pan glijden. Bak nog ongeveer 5 minuten totdat de frittata gaar is en dien op.