Spinaci selvatici con aglio e peperoncino
Wilde spinazie met knoflook en rode peper
Wilde spinazie is hetzelfde als gewone spinazie, alleen wordt deze pas geoogst wanneer het blad helemaal volgroeid is. Het wordt ook wel Italiaanse spinazie genoemd. De bladeren zijn groter en hebben meer smaak dan jonge bladspinazie. Ook slinken de bladeren minder in een pan. Wanneer je geen wilde spinazie kunt vinden, kun je het recept ook met gewone bladspinazie maken. Ook kun je nog wat ansjovisfilets of pijnboompitten en rozijnen toevoegen.
Ingrediënten
- Wilde spinazie (1 kg)
- Knoflooktenen (4)
- Rode chilipeper (2)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Was de spinazie in koud water, droog af en verwijder de grote en taaie stelen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de peper fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en rode peper een paar minuten. Voeg de spinazie toe en bak ongeveer twee minuten op hoog vuur. Voeg steeds een handvol spinazie toe totdat deze slinkt. Zet het vuur daarna meteen uit. Breng op smaak met zout en peper en dien op.