Je bekijkt nu Salade van bloemkool

Salade van bloemkool

Insalata di cavolfiore

Salade van bloemkool

Een lekkere en snelle salade met knapperige bloemkool. Je kunt de bloemkool ook even in de oven roosteren. Verdeel de roosjes dan over een bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en rooster ze dan in een tot 180 graden verhitte oven.

Ingrediënten

  • Bloemkool (1)
  • Hardgekookte eieren (2)
  • Zwarte olijven (8)
  • Ansjovisfilet (4)
  • Kappertjes (2 tl)
  • Rode chilipeper (1)
  • Rode wijnazijn (2 el)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

Snij de bloemkool in roosjes en kook ze 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bloemkool goudbruin. Schep ze in een grote schaal. Snij de ansjovisfilets, de rode peper, de kappertjes, de hardgekookte eieren en de peterselie fijn en voeg alle, samen met de olijven, toe aan de schaal.

Schenk de rode wijnazijn in een glas en breng dit op smaak met wat zout. Klop 150 ml olijfolie en een eetlepel water door de azijn. Sprenkel de dressing over de bloemkool en breng op smaak met zout en peper. Schep alles voorzichtig om en dien het warm op.