Je bekijkt nu Gemarineerde aubergines

Gemarineerde aubergines

Melanzane marinate

Gemarineerde aubergines

Een heel eenvoudig maar erg lekker gerecht met aubergines. De aubergines worden alleen kort gegrild, maar in combinatie met de dressing is het een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld vleesgerechten. De voorbereiding stelt niets voor, maar het duurt wel even omdat de aubergines minimaal een half uur moeten uitlekken en ook na het grillen moet de dressing nog minimaal een half uur intrekken.

Ingrediënten

  • Aubergines (2)
  • Knoflooktenen (2)
  • Gedroogde oregano (1 el)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Rode wijnazijn (1 el)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Wachttijd: 60 minuten

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in plakken van een halve centimeter. Lede plakken in een vergiet en bestrooi ze rijkelijk met zout. Laat ze een halfuurtje staan zodat de bittere smaak eruit trekt. Maak intussen de dressing. Giet 4 eetlepels olijfolie in een schaaltje. Hak de knoflook en driekwart van de peterselie zeer fijn en voeg deze toe, samen met de rode wijnazijn en de oregano. Breng op smaak met zout en peper.

Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Grill de plakken aubergine ongeveer 2 minuten per kant in een hete grillpan totdat ze zacht en goudbruin zijn. Schik de plakken aubergine in een schaal en schenk de dressing erover. Laat deze minimaal een half uur intrekken zodat de smaken zich goed vermengen. Schep ze tussendoor nog een keer om.