Insalata di fagiolini
Salade van groene bonen
Dit recept kent slechts een handvol ingrediënten maar is heel rijk van smaak. De combinatie van de knapperige sperziebonen met de rauwe, zoetige ui en de pecorino is echt heerlijk. Gebruik het liefst sjalotten omdat deze wat zoeter zijn dan normale uien.
Ingrediënten
- Sperziebonen (400 g)
- Sjalotten (2)
- Pecorino Romano (50 g)
- Witte wijnazijn (2 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Bereidingswijze
Spoel de sperziebonen af onder stromend water en verwijder de uiteinden. Kook de boontjes ongeveer 4 minuten in kokend water of totdat ze beetgaar zijn. Snij intussen de sjalotten zeer fijn en plaats ze in een schaal. Voeg de witte wijnazijn en ongeveer drie eetlepels olijfolie toe. Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan de schaal. Voeg de geraspte pecorino toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng goed en dien ze warm op.