Malloreddus ai ceci
Malloreddus met kikkererwten
Kikkererwten zijn peulvruchten en zijn ontzettend gezond én veelzijdig. Kikkererwten zijn over de hele wereld populair, maar misschien toch wel het meest in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India. Hier gebruiken we kikkererwten uit blik omdat je deze niet hoeft te weken en te koken. Verwarmen is genoeg. Dit gerecht is verrassend veel lekkerder dan de ingrediënten doen vermoeden. Een aanrader!
Ingrediënten
- Malloreddus (360 g)
- Kikkererwten uit blik (1 kg)
- Baby spinazie (100 g)
- Cherrytomaten (10)
- Knoflooktenen (2)
- Ui (1)
- Rode chilipeper (1)
- Oregano (1 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
Snij de ui fijn en snij de knoflook en het pepertje in dunne schijfjes. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en laat de ui, knoflook en rode peper op laag vuur ongeveer 10 minuten fruiten. Snij de cherrytomaten doormidden en laat ze een paar minuten mee bakken in de pan. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe. Breng op smaak met zout en de oregano en voeg dan zoveel water toe dat de kikkererwten net onder staan. Laat vervolgens ongeveer 10 minuten koken met de deksel op de pan.
Pureer vervolgens de saus grof en roer er dan de spinazie door. Voeg hierna de malloreddus toe en wat heet water zodat de pasta net onder staat en laat zachtjes koken zonder deksel totdat de pasta al dente is. Indien nodig voeg je nog wat water toe, maar zorg wel dat het een dikke smeuïge saus blijft, het mag geen soep worden. Dien op, besprenkeld met wat (pittige)olijfolie.