Je bekijkt nu Gegrilde langoustines

Gegrilde langoustines

Scampi alla griglia

Gegrilde langoustines

Een heerlijk, simpel en snel voorgerecht, mits je aan verse langoustines kunt komen. Dit is echt een gerecht voor in de zomer als je lekker buiten aan het barbecueën bent. Een paar minuten boven hete kolen gegrild, smaken ze toch wel het beste. De peterselieolie kun je nog wat verrijken met bijvoorbeeld een heel klein beetje rode chilipeper, maar ons advies is om dit gerecht toch wel echt basic te houden.

Ingrediënten

  • Langoustines (12)
  • Knoflookteen (1)
  • Citroen (1)
  • Verse peterselie (3 el)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten

Bereidingswijze

Halveer de langoustines net niet helemaal in de lengte, zodat je ze goed kan openklappen. Verwijder vervolgens het darmkanaal en zet de langoustines even apart.

Hak de peterselie fijn en meng dit met de geraspte knoflook en geraspte citroenschil in een kom. Voeg het sap van de halve citroen toe samen met een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng goed en smeer hiermee de langoustines in.

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de langoustines met de schaal naar beneden ongeveer 2 minuten. Draai ze dan om en grill ze nog 1 minuut op de vleeskant. Haal ze direct van de grill af en schik ze op een bord. Dien ze op, besprenkelt met nog wat van de peterselieolie en een partje citroen.