Je bekijkt nu Gegrilde tonijn met peterseliedressing

Gegrilde tonijn met peterseliedressing

Tonno alla griglia con salsa al prezzemolo

Gegrilde tonijn met peterseliedressing

Dit hoofdgerecht van gegrilde tonijn is een heel makkelijk en snel gerecht met maar weinig ingrediënten. Daarom is de versheid en kwaliteit van de tonijn dus ook heel belangrijk. De tonijn wordt in dit recept maar heel kort per kant aangebraden en is binnenin nog rauw. Wil je de tonijn echter gaar koken, dan kun je deze nog wat extra minuten per kant grillen. Dit moet echt niet te lang, want dan kan de tonijn taai worden. Perfect voor een gezonde en lichte tweede gang.

Ingrediënten

  • Tonijnsteaks van 2 cm dik (4)
  • Citroen (1)
  • Rode chilipeper (1)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten

Bereidingswijze

Giet een scheut olijfolie in een kom en voeg de gehakte peterselie toe. Pers het sap van de citroen uit en voeg toe aan de kom samen met de, zeer fijn gehakte, chilipeper. Breng de marinade op smaak met zout en zwarte peper. Dep de tonijn droog en voeg ze toe aan de marinade. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de tonijn 30 minuten in de koelkast marineren.

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de tonijn ongeveer 1 tot 1,5 minuut per kant. Snij de tonijnsteak in repen en dien ze op, besprenkelt met wat van de marinade en een frisse salade.