Je bekijkt nu Gegratineerde venkel

Gegratineerde venkel

Finocchi gratinati

Gegratineerde venkel

Nog zo’n supersimpel en licht bijgerecht. Het fijne van dit gerecht is dat het ook nog eens in de oven wordt klaargemaakt, waardoor je dit ruim van te voren kunt voorbereiden. In dit recept is de bereiding zo simpel mogelijk gehouden, maar je kunt het zelf verrijken door wat kruiden zoals tijm of rozemarijn mee te laten bakken of door amandelen en provola toe te voegen.

Ingrediënten

  • Venkel (3)
  • Sneden oud brood (6)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Maal het brood fijn in een keukenmachine. Snij de groene stelen van de venkel en verwijder de buitenste bladeren. Houd de groene pluimen van de venkel apart. Snij de venkel overlangs doormidden en vervolgens in partjes.

Meng de venkelpartjes in een grote kom met een scheut olijfolie en driekwart van het broodkruim. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed. Stort de venkel op een bakplaat en spreidt goed uit. Bestrooi met het resterende broodkruim en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de venkel in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de oven. Hak de peterselie grof en strooi deze over de gebakken venkel.