Sgombro in crosta di erbe
Makreel met kruidenkorst
Makreel is een van onze favoriete vis met haar uitgesproken smaak en vettige structuur. Heerlijk gegrild met een broodkorst van verse kruiden en opgediend met een zoetzuur mengsel van tomaten en uien. De combo van het zoetzure met de vettige vis is echt verrassend lekker. Serveer het gerecht met een simpele gemengde salade.
Ingrediënten
- Makreelfilets (8)
- Tomaten (4)
- Witte uien (4)
- Oud brood (100 g)
- Kappertjes (4 el)
- Witte wijnazijn (3 el)
- Verse rozemarijn (handvol)
- Verse peterselie (handvol)
- Verse basilicum (handvol)
- Verse salie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
Kruis de tomaten bij het steeltje in en leg ze een halve minuut in kokend water. Giet ze vervolgens af en dompel ze in koud water. Ontvel vervolgens de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Snij de uien ook in blokjes. Maal voor de kruidenkorst het brood, samen met alle verse kruiden en een scheutje olijfolie, fijn in een keukenmachine. Zet apart.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en voeg de uien toe. Fruit ze 10 minuten op laag vuur. Voeg dan de witte wijnazijn toe en laat alles 3 minuten doorkoken. Voeg de kappertjes en de tomaten toe, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Wrijf de makreelfilets in met olijfolie en zout. Druk vervolgens de filets met de huidkant in het kruidenmengsel en druk het kruidenmengsel goed aan.
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de makreelfilets 3 minuten per kant. Verdeel het uien en tomatenmengsel over de borden en schep hier de gegrilde makreelfilets op. Dien het gerecht op met een simpele gemengde salade.