Insalata con proschiutto di Parma e melone
Salade met parmaham en meloen
Dit is bijna niet eens een recept, maar gewoon een combinatie van wat goede ingrediënten. Het is een beetje gebaseerd op de alom gegeten Italiaanse combinatie van parmaham en meloen, maar dat iets wat aangevuld met mozzarella van buffelmelk en verse slabladeren. De meloenbolletjes zijn met behulp van een parisiennelepel uit de meloen geschept. Een heerlijke salade voor in de zomer.
Ingrediënten
- Cantaloupe meloen (1)
- Buffelmozzarella (2)
- Parmaham (10 plakjes)
- Citroen (1)
- Verse basilicum (handvol)
- Verse gemengde sla
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Bereidingswijze
Meng de slablaadjes voorzichtig in een grote kom met wat olijfolie en wat zout en peper. Schik de slablaadjes op een groot bord of schaal. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen, scheur de parmaham en de mozzarella in stukjes en scheur ook de basilicum grof. Schik alles op de slablaadjes en besprenkel de salade met wat olijfolie en geraspte citroenschil.