Je bekijkt nu Geroosterd brood met cherrytomaten

Geroosterd brood met cherrytomaten

Bruschette con pomodorini

Bruschette zijn klassieke antipasti en zijn heerlijk met verschillende vleeswaren of kazen. Het is een gewoonte in Italië om geen eten weg te gooien en dus ook oud brood op creatieve wijze een tweede leven te geven. Elke regio in Italië heeft zijn eigen varianten van bruschette, maar de basis bestaat altijd uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie. In dit recept rusten de tomaten met basilicum, olijfolie en oregano een halfuurtje voor een nog smakelijker en geuriger resultaat. Mocht je haast hebben, dan kun je deze wachttijd natuurlijk ook overslaan.

Ingrediënten

  • Sneden oud brood (8)
  • Cherrytomaten (500 g)
  • Verse basilicum (handvol)
  • Gedroogde oregano (1 el)
  • Knoflookteen (1)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Was de tomaten, snij ze in stukjes. Meng de tomaten in een kom met de basilicumblaadjes. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering. Breng de tomaten op smaak met zout, peper oregano en een scheut olijfolie. Meng alles goed en laat ongeveer 30 minuten op smaak komen.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de sneetjes brood met wat olijfolie en grill ze tot ze aan beide kanten mooi geroosterd zijn. Haal het brood uit de grillpan en wrijf ze aan beide kanten in met de doormidden gesneden knoflookteen. Verdeel nu de tomaten over de sneetjes brood en breng ze op smaak met een klein scheutje olijfolie. Strooi de laatste blaadjes basilicum over de bruschette en dien ze op.