Orechiette con broccoli
Orecchiette met broccoli
Een heel smaakvol en eenvoudig recept dat in Puglia veel wordt gegeten met cimii di rape, een soort bittere wilde broccoli. Je kunt het ook prima maken met bimi of broccoli, zoals in dit recept. De smaak van gesmolten ansjovis en knoflook samen met de olijfolie is echt goddelijk. Je kunt het gerecht nog verrijken door wat stukjes gebakken varkensworst toe te voegen of door het op te dienen met geroosterd broodkruim.
Ingrediënten
- Orecchiette (320 g)
- Grote broccoli (1)
- Knoflooktenen (4)
- Ansjovisfilet (8)
- Verse of gedroogde rode chilipeper (1)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze ongeveer 6 minuten in een ruime pan met gezouten water. Snij intussen de knoflook en rode peper in plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook even op laag vuur. Voeg de ansjovisfilets toe en roer totdat ze smelten in de olijfolie. Voeg de rode peper toe. Voeg als de knoflook begint te verkleuren eventueel een eetlepel kookwater toe zodat hij niet verbrand.
Schep de broccoli bij de saus en breng op smaak met peper. Meng het goed door en laat op een laag vuur verder sudderen. Kook intussen de orecchiette in een ruime pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Dien op met een scheutje olijfolie.