Je bekijkt nu Rigatoni met tonijn en olijven

Rigatoni met tonijn en olijven

Rigatoni con tonno e olive

Rigatoni met tonijn en olijven

Dit is een perfect recept voor wanneer je eigenlijk niets meer in huis hebt. Bijna alle ingrediënten hebben wij namelijk standaard wel in de voorraadkast staan. Het recept bevat maar heel weinig ingrediënten, dus probeer daarom tomaten, olijven en tonijn van goede kwaliteit te gebruiken. Je kunt het gerecht ook maken zonder tomatensaus, bijvoorbeeld met wat knoflook, kappertjes, ansjovis en krokant broodkruim. Dat recept staat overigens ook op de website!

Ingrediënten

  • Rigatoni (320 g)
  • Gepelde bliktomaten (400 g)
  • Olijven (100 g)
  • Tonijn in olie (250 g)
  • Ui (1)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Sneden oud brood (2)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Breek het oude brood in stukjes en maal het grof in een keukenmachine. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim tot het goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Snij de ui fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en de takjes van de peterselie ongeveer 10 minuten op laag vuur. Voeg de olijven toe en fruit deze een paar minuten mee. Verwijder de takjes peterselie en voeg dan de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur. Voeg vervolgens de uitgelekte tonijn toe en meng alles goed door elkaar.

Kook intussen de rigatoni in een ruime pan met gezouten water al dente. Hak de peterselie grof. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de gehakte peterselie toe en meng alles goed. Dien op, bestrooid met het geroosterde broodkruim en een scheutje olijfolie.