Fagiolini alla Toscana
Toscaanse sperziebonen
Wat kunnen simpele sperziebonen toch lekker zijn! In dit gerecht worden ze gecombineerd met knoflook, tomaten en venkelzaad. Die laatste maakt het gerecht echt speciaal en heel lekker. Je kunt ook haricot verts gebruiken, maar dan zul je ze iets korter moeten koken.
Ingrediënten
- Sperziebonen (600 g)
- Tomaten (2)
- Knoflooktenen (2)
- Ui (1)
- Venkelzaad (1 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden. Kruis de tomaten aan de onderkant in, kook ze 1 minuut en spoel ze af onder koud water. Verwijder het vel en de zaadjes en snij ze klein. Kook de sperziebonen in licht gezouten water bijna beetgaar in ongeveer 10 minuten.
Verhit intussen een scheut olijfolie in grote koekenpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten. Kneus het venkelzaad in een vijzel en voeg het toe, samen met de tomaten en laat ze ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de sperziebonen toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen en dien de bonen dan op, besprenkeld met een scheutje olijfolie.