Lasagne al pesto
Lasagne met pesto
Een combinatie van twee heerlijke gerechten: lasagne en pesto alla Genovese! Het is een keer een andere manier om lasagne te bereiden. Fluweelzacht en romig door de bechamelsaus met basilicum pesto. Een perfecte lasagne voor in de zomer.
Ingrediënten
- Lasagne vellen (500 g)
- Pesto alla Genovese – zie recept
- Bloem type 00 (100 g)
- Ongezouten boter (100 g)
- Volle melk (1 l)
- Parmigiano Reggiano (80 g)
- Nootmuskaat
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 40 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingswijze
Laat voor de bechamelsaus de boter smelten in een grote steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en blijf roeren totdat de bloem gaar is. De bloem is gaar wanneer hij zanderig en droog wordt. Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en blijf roeren op laag vuur totdat de bechamelsaus de dikte van yoghurt krijgt. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel een dun laagje bechamelsaus over de bodem en dan een laagje pesto. Bedek met een laag lasagne vellen, gevolgd door wat bechamelsaus en pesto. Rasp hier een dun laagje pecorino overheen. Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag pecorino. Bak de lasagne ongeveer 15 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven op grillstand en grill de lasagne dan nog eens 5 minuten zodat een goudbruine korst ontstaat. Laat de lasagne 10 minuten afkoelen voor je hem opdient.