Je bekijkt nu Kip met olijven, kaneel en gekonfijte citroenschil

Kip met olijven, kaneel en gekonfijte citroenschil

Pollo con olive, canella e scorza di limone candita

Kip met olijven, kaneel en gekonfijte citroenschil

Niks Italiaans aan, eerder Marokkaans, maar wel heel erg lekker. Dit gerecht hebben wij in een tajine gekookt, maar als je die niet hebt kun je het ook prima in een snelkookpan of een pan met dikke bodem klaarmaken. De ster van dit gerecht zijn toch wel de geconserveerde citroen. Zonder deze heeft het gerecht echt een andere smaak. Qua kruiden zou verse koriander wellicht beter passen, maar daar houden wij niet zo van. Vandaar hebben wij peterselie gebruikt.

Ingrediënten

  • Biologisch kip (1)
  • Groene olijven zonder pit (2 el)
  • Ui (1)
  • Gekonfijte citroen (1)
  • Knoflooktenen (2)
  • Komijn (2 el)
  • Kurkuma (1 el)
  • Kaneelstokjes (2)
  • Saffraandraadjes (10)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten

Bereidingswijze

Snij de ui fijn en de knoflook in dunne plakjes. Snij de schil van de gekonfijte citroen in reepjes. Deel de kip op in 10 stukken en snij eventueel overtollig vet weg. Wrijf de kipstukken goed in met zout. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en bak de kipstukken op hoog vuur rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de tajine en fruit de ui en knoflook ongeveer 10 minuten op laag vuur totdat deze zacht is.

Voeg de kip weer toe aan de tajine, samen met de helft van de peterselie. Voeg de komijn, kurkuma, saffraan, kaneel en de gekonfijte citroen toe. Breng op smaak met zwarte peper en voeg net genoeg water toe om de kip de bedekken. Zet dan het vuur laag, de deksel op de tajine en laat de kip ongeveer 45 minuten koken. Haal de kip uit de saus, voeg de olijven toe en laat de saus op hoog vuur nog wat verder inkoken. Dien op samen met wat platbrood en bestrooid met de resterende peterselie.