Bistecca con chimichurri
Kogelbiefstuk met chimichurri
Een lekker gebakken biefstuk, hier de kogelbiefstuk. Dit stuk vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil of spierstuk van een koe. Wij halen de biefstuk minimaal een half uur tot een uur voor bereiden alvast uit de koelkast, zodat de kern van het vlees op kamertemperatuur kan komen. Het vlees wordt zo snel mogelijk dicht geschroeid en vervolgens overschept met boter. Hier opgediend met wat chimichurri. Erg lekker met geroosterde paprika’s!
Ingrediënten
- Kogelbiefstukken (4)
- Knoflooktenen (3)
- Verse rozemarijn (2 takjes)
- Verse peterselie (handvol)
- Verse oregano (handvol)
- Rode chilipeper (1)
- Rodewijnazijn (2 el)
- Roomboter (2 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Hak voor de saus de verse peterselie en oregano, één van de knoflooktenen en de rode chilipeper fijn. Vermeng dit in een kom met ongeveer 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn en een scheutje water. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus, het liefst een hele nacht, in de koelkast intrekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur tot de pan echt goed heet is. Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met wat zout. Leg de biefstukken in de pan en bak ze dan zo snel mogelijk aan beide kanten bruin. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Zet het vuur op laag-middelhoog en voeg de roomboter, rozemarijntakjes en gekneusde knoflooktenen toe. Bak de biefstukken 2 minuten per kant en schep regelmatig wat van de gesmolten boter over het vlees. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze onafgedekt ongeveer 4 minuten rusten. Snij ze vervolgens in medaillons en dien ze op bestrooid met wat zeezout, wat zwarte peper en de chimichurri.