Je bekijkt nu Penne met pittige tomatensaus

Penne met pittige tomatensaus

Penne all’arrabbiata

Penne met pittige tomatensaus

Dit pastarecept is echt super snel bereid en kent maar een paar simpele ingrediënten, met de rode peper in de hoofdrol. Arrabbiata betekend zoiets als boos, en duidt op het rode gezicht dat boze mensen krijgen. Net als van het eten van veel chilipeper! Het is wel echt de bedoeling dat het een pittig recept is, dus voeg zoveel chilipeper toe als je wilt. Gebruik verse chilipeper, gedroogde chilipeper of gebruik bijvoorbeeld wat chiliolie. Als het maar goed pittig is.

Ingrediënten

  • Penne (320 g)
  • Gepelde blik- of cherrytomaten (500 g)
  • Knoflooktenen (2)
  • Rode chilipeper (2)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook op laag vuur, samen met de takjes van de peterselie, tot de knoflook begint te verkleuren. Giet intussen de gepelde tomaten in een vergiet om het overtollige vocht te kunnen verwijden. Verwijder de peterselie takjes en knijp de tomaten boven de koekenpan uit. Breng op smaak met zout en laat op een laag vuur wat inkoken. Rasp vervolgens de rode chilipepers en voeg ze toe aan de saus. Hak de peterselie fijn en zet apart.

Kook intussen de penne in een grote pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg driekwart van de peterselie toe en meng alles goed. Dien de pasta op met de resterende peterselie en een scheutje olijfolie.