Zuppa di cozze al pomodoro
Mosselsoep met tomatensaus
Mosselen zijn heerlijk en een perfect zomers gerecht. In dit recept worden ze geserveerd als een soort mosselsoep op basis van tomaten. Een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht. Lekker snel en echt iedereen kan dit maken! Als je wilt kun je experimenten door de passata weg te laten of juist verse, gehakte tomaten toe te voegen.
Ingrediënten
- Mosselen (1 kg)
- Passata di pomodoro (70 g)
- Knoflooktenen (3)
- Rode chilipeper (2)
- Verse peterselie (handvol)
- Sneden oud brood (4)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Begin met het schoonmaken van de mosselen. Wrijf de mosselen goed schoon met een schuursponsje onder koud stromend water zodat alle onzuiverheden zijn verwijderd. Verwijder vervolgens bij elke mossel de baard met behulp van een aardappelmesje. Leg ze vervolgens in een grote kom met water.
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Besprenkel de sneden brood met olijfolie en bak ze goudbruin in de oven. Zet ze vervolgens apart.
Snij de knoflooktenen en de rode chilipeper in dunne plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote, hoge pan en fruit hierin de knoflook en chilipeper. Voeg dan de mosselen toe en dek de pan af met een deksel. Laat de mosselen in een paar minuten op hoog vuur opengaan. Haal dan de mosselen uit de pan en houd ze apart.
Voeg de passata toe aan het mosselvocht en breng op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten inkoken en voeg dan de mosselen weer toe, samen met de gehakte peterselie. Meng alles goed en dien ze dan op vanuit de pan, samen met het geroosterde brood.