Je bekijkt nu Fusilli met verse tonijn, aubergine en amandelen

Fusilli met verse tonijn, aubergine en amandelen

Fusilli con tonno fresco, melanzane e mandorle

Fusilli met verse tonijn, aubergine en amandelen

Dit gerecht aten wij ooit bij een restaurant in San Vito Lo Capo, Sicilië. De vers gebakken tonijn met de gefrituurde aubergine en geroosterde amandelen is echt een heel lekkere combinatie. Mocht je nog wat meer tomatensmaak naar voren willen halen, dan zou je nog wat bliktomaat kunnen toevoegen.

Ingrediënten

  • Fusilli (320 g)
  • Verse tonijn (250 g)
  • Aubergine (1)
  • Amandelen (75 g)
  • Tomaten (6)
  • Knoflooktenen (2)
  • Glas droge witte wijn (1)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 60 minuten

Bereidingswijze

Snij de aubergine in blokjes en leg ze in een vergiet. Bestrooi ze flink met zout en laat ze 1 uur uitlekken. Knijp daarna licht in de aubergines om het vocht eruit te drukken en dep ze goed droog. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, hak ze grof en zet ze apart.

Breng een pan met water aan de kook. Snij het vel van de tomaten aan de onderkant in, kook ze 30 minuten in het water en spoel ze dan meteen af onder koud stromend water. Verwijder het vel, snij ze in kwarten en verwijder dan de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergine goudbruin. Verwijder ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Snij de tonijn in blokjes en één van de knoflooktenen in dunne plakjes. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook één minuut. Voeg de tonijn toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de tonijn ongeveer 2 minuten en voeg dan de wijn toe. Laat alle alcohol verdampen en schep dan de tonijn uit de pan en zet apart. Voeg de tomaten toe, bak ze 2 minuten en breng ze op smaak met zout en peper. Hak de resterende knoflookteen samen met de peterselie fijn.

Kook intussen de fusilli in een ruime pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de tomaten, samen met de aubergine, de tonijn en driekwart van de geroosterde amandelen. Voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Meng alles goed en dien het op met het peterseliemengsel, de resterende amandelen en een scheutje olijfolie.