Je bekijkt nu Tiramisù met citroen

Tiramisù met citroen

Tiramisù al limone

Tiramisù met citroen

Nog een variatie op het klassieke gerecht, tiramisù met citroen. Het is een heel zacht en romig dessert wat veel minder zwaar is dan het origineel en ook een stuk frisser. Perfect voor in de zomer. In dit recept worden de savoiardi niet gedoopt in koffie, maar in een mengsel van suikerwater en limoncello.

Ingrediënten

  • Mascarpone (250 g)
  • Suiker (120 g)
  • Savoiardi (125 g)
  • Limoncello (60 ml)
  • Citroen (1)
  • Eieren (2)
  • Water (250 ml)


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten

Wachttijd: 60 minuten

Bereidingswijze

Begin met het maken van de siroop. Meng het warme water met de limoncello en 60 gram suiker en meng alles goed met een garde totdat de suiker volledig is opgelost.

Scheid in twee kommen de eierdooiers en de eiwitten. Klop de eiwitten met behulp van een mixer stijf. Meng de resterende suiker met de eierdooiers en klop ze luchtig met een garde. Voeg de mascarpone samen met het sap van de citroen en de geraspte schil van de halve citroen toe aan de eierdooiers. Meng alles met de garde goed door.

Voeg vervolgens het eiwit toe aan het mascarponemengsel. Meng het met behulp van een pannenlikker voorzichtig door het van onder naar boven om te scheppen. Hierdoor zorg je ervoor dat het een luchtig mengsel blijft. Schep het mengsel in een spuitzak en bewaar het ongeveer 1 uur in de koelkast.

Breek de savoiardi doormidden en haal ze door de siroop. Schik ze op de borden en bedek ze dan met het mascarponemengsel. Herhaal deze stappen nogmaals en dien ze dan op, bestrooid met nog wat citroenrasp.