Je bekijkt nu Mezze rigatoni met erwten, munt en pancetta

Mezze rigatoni met erwten, munt en pancetta

Mezze rigatoni con piselli, menta e pancetta

Mezze rigatoni met erwten, munt en pancetta

Een lekker snel en gemakkelijk pastarecept met verse erwten voor in de lente! Maar je kan dit recept gelukkig het hele jaar door maken met erwten uit de diepvries, net zo lekker. Het lekkerste aan dit pastagerecht is dat je bij elke hap ook in erwtje proeft die, wanneer je ze kapotbijt, een heerlijke zoete smaak afgeeft. Dat, samen met de ziltige pecorino en pancetta en met de verfrissende munt… Echt heel erg lekker!

Ingrediënten

  • Mezze rigatoni (320 g)
  • Erwten (500 g)
  • Pancetta (200 g)
  • Knoflooktenen (2)
  • Ui (1)
  • Citroen (1)
  • Verse munt (handvol)
  • Pecorino Romano
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Snij de ui fijn en de knoflooktenen in dunne plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur in ongeveer 10 minuten zacht. Voeg dan ongeveer driekwart van de erwten toe en bak ze een minuut op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en voeg een glas water toe. Laat de erwten ongeveer 5 minuten sudderen. Pureer de erwten vervolgens met het grootste deel van de munt, de rasp van een halve citroen en een scheutje olijfolie tot een crèmige saus en zet apart.

Snij de pancetta in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en vervolgens in dunne reepjes. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten krokant. Schep de pancetta vervolgens uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg vervolgens de erwtensaus toe aan de pan met het vet van de pancetta en voeg de resterende erwten toe. Meng het geheel goed door.

Kook intussen de mezze rigatoni in een pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg driekwart van de pancetta toe en meng alles goed. Dien op, bestrooid met wat pecorino, de resterende pancetta, wat muntblaadjes en een scheutje olijfolie.