Je bekijkt nu Kabeljauw met kikkererwten en ‘nduja

Kabeljauw met kikkererwten en ‘nduja

Merluzzo con con ceci e ‘nduja

Kabeljauw met kikkererwten en ‘nduja

‘Nduja, de smeerbare pittige salami met chilipeper uit Calabrië, is echt heel erg lekker en past verrassend goed bij stevige witvis. In dit recept de kabeljauwfilet. Van de ‘nduja wordt met de kikkererwten een soort hummus-achtige crème gemaakt.

Ingrediënten

  • Kabeljauwfilet (4)
  • Kikkererwten uit blik (350 g)
  • ‘Nduja (150 g)
  • Ui (1)
  • Wortel (1)
  • Selderij stengel (1)
  • Knoflooktenen (2)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Verse rozemarijn (enkele takjes)
  • Paprikapoeder (1 tl)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Hou er een paar apart voor de garnering. Maak de wortel en selderij schoon en snij ze samen met de ui in hele kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui, selderij en wortel samen met een gekneusde knoflookteen en de takjes rozemarijn ongeveer 10 minuten op laag vuur. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat een paar minuten mee sudderen. Breek dan de ‘nduja open en vervolgens in stukken en voeg ze toe. Laat ze smelten in de saus en voeg indien nodig wat water toe. Breng op smaak met zout en peper en pureer het mengsel glad.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan die in de oven kan en bak de vis op middelhoog vuur op de velkant goudbruin. Zet de pan vervolgens nog 5 minuten in de oven.

Hak intussen de resterende knoflookteen zeer fijn en voeg dan de peterselie toe. Hak ook deze fijn en meng ze goed. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de achtergehouden kikkererwten krokant. Breng ze op smaak met wat zout, peper en een beetje paprikapoeder en zet ze apart.

Verdeel de ‘ndujasaus over de borden. Leg de kabeljauwfilets erop en bestrooi het geheel met de krokante kikkererwten en het gehakte peterselie-knoflookmengsel. Besprenkel met een scheutje olijfolie en dien op.