Je bekijkt nu Busiate met aubergine crème en tomaatjes

Busiate met aubergine crème en tomaatjes

Busiate con crema di melanzane e pomodorini

Busiate met aubergine crème en tomaatjes

Busiate is een pastasoort uit Sicilië en lijkt een beetje op lange fusilli. Perfect voor wat gladde, crèmige sauzen zoals bijvoorbeeld een aubergine crème. Samen met de geroosterde amandelen en tomaten een makkelijk en heerlijk Siciliaans pastagerecht!

Ingrediënten

  • Busiate (320 g)
  • Aubergine (2)
  • Cherrytomaten (200 g)
  • Pecorino romano (100 g)
  • Knoflooktenen (3)
  • Amandelen (75 g)
  • Verse basilicum (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 70 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Prik met een vork wat gaatjes in de aubergines en voeg ze samen met de tomaten toe aan een met bakpapier bedekte bakplaat. Voeg twee gekneusde knoflooktenen toe en besprenkel het geheel met wat zout en olijfolie. Bak de groenten 1 uur in de oven en laat ze dan wat afkoelen.

Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, hak ze grof en zet ze apart. Snij de aubergines open en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg het vruchtvlees samen met de helft van de basilicum, de geroosterde teentjes knoflook en een scheutje olijfolie toe aan een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en pureer alles fijn. Voeg eventueel een scheutje warm water toe.

Breng een pan met water aan de kook. Snij de resterende knoflookteen in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook een minuutje. Voeg dan de geroosterde tomaten toe, samen met een paar eetlepels van het kokende water. Kook de busiate in het gezouten kokende water al dente. Schep de pasta door de saus, samen met de aubergine crème en de helft van de geraspte pecorino. Voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Meng alles goed en dien het op met de resterende basilicum, geraspte pecorino, amandelen en een scheutje olijfolie.