Busiate con gallinella e pomodorini
Busiate met rode poon met cherrytomaten
Lekkere pasta met boterzachte vis. In dit recept wordt de hele vis samen met wat olijfolie, knoflook, tomaten en wijn gestoofd. De ontstane visbouillon vormt de pastasaus en de visfilets wordt door de pasta gemengd. Echt heel makkelijk om te maken en oh zo lekker!
Ingrediënten
- Busiate (320 g)
- Cherrytomaten (600 g)
- Rode poon (1)
- Amandelen (75 g)
- Knoflooktenen (2)
- Glas droge witte wijn (1)
- Citroen (1)
- Rode chilipeper (1)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
Snij de buikholte van de vis open en verwijder de ingewanden. Spoel de vis goed af en dep goed droog. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, hak ze grof en zet ze apart. Snij de knoflooktenen in dunne plakjes en hak de peterselie grof. Snij de cherrytomaten doormidden.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook samen met de hele chilipeper en de takjes van de peterselie één minuut. Voeg dan de hele vis toe, samen met de cherrytomaten. Blus het geheel af met de witte wijn, laat alle alcohol verdampen en dek vervolgens de pan af. Laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Schep vervolgens de vis uit de pan, laat wat afkoelen en haal dan de filets los. Verwijder de huid en de graten en breek de filets in stukken.
Kook intussen de busiate in een ruime pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de tomatensaus, samen met de vis en de helft van de peterselie, de citroenrasp en de amandelen. Voeg eventueel een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Meng alles goed en dien dan op bestrooid met de resterende amandelen, peterselie, citroenrasp en een scheutje olijfolie.