Insalata di patate
Aardappelsalade
In Italië behandelen ze aardappelen net even iets anders als hier in Nederland. Voor menig Nederlander zijn aardappels met groenten en een stukje vlees vaste kost, terwijl ze in Italië de aardappel als een groenten beschouwen. Veel gerechten met aardappel zijn daarom ook bijgerechten. Deze salade is het lekkerst met nieuwe kleine aardappelen die net voor de zomer geoogst worden. Heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld vlees of kip.
Ingrediënten
- Kleine aardappelen (6)
- Cherrytomaten (8)
- Rode ui (1)
- Kappertjes (1 el)
- Zwarte olijven (handvol)
- Gedroogde oregano (1 el)
- Rode wijnazijn (1 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een grote pan met licht gezouten water gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij ze eventueel doormidden als ze wat groot zijn. Snij intussen de tomaten doormidden en de ui in dunne ringen. Meng de aardappelen met de tomaten, de rode ui, de cherrytomaten, de kappertjes, de olijven en de gedroogde oregano. Breng op smaak met zout, peper, de rode wijnazijn en een scheut olijfolie en meng alles goed. Dien dan op.