Zucchini al salmoriglio
Courgette met peterselie en oregano
Een heerlijk gezond en licht gerecht. Salmoriglio is een Siciliaanse dressing welke voornamelijk wordt gebruik voor gebakken verse vis, maar ook voor groeten. Zo is hij heerlijk met rauwe courgette, zoals in dit recept. Perfect samen met een gebakken visje.
Ingrediënten
- Courgette (4)
- Citroen (1)
- Knoflookteen (1)
- Verse peterselie (handvol)
- Gedroogde oregano (2 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 35 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Bereidingswijze
Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze vervolgens met een dunschiller in dunne linten en schep ze in een kom. Voeg het sap van de citroen en wat zout toe en laat 30 minuten staan.
Hak intussen de peterselie en de knoflook fijn en schep in een kom. Voeg 3 eetlepels koken water toe en voeg een snuf oregano toe, roer goed door. Voeg vervolgens 4 eetlepels olijfolie toe, meng goed en laat afkoelen.
Knijp de courgette uit om het overtollige vocht te verwijderen en schep in een droge kom. Voeg de dressing toe, samen met wat versgemalen peper en dien op.