Je bekijkt nu Courgette pesto
Pesto di Zucchine

Courgette pesto

Pesto di zucchine

Courgette pesto

De pesto van courgette is een zachte en frisse pesto op basis van rauwe courgettes, perfect voor in de zomer als antipasto met wat geroosterd brood of door de pasta. Je kunt de pesto wat verrijken met walnoten, amandelen of juist wat munt.

Ingrediënten

  • Courgette (20 g)
  • Verse basilicum (10 g)
  • Pecorino Romano (60 g)
  • Pijnboompitten (30 g)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze

Was de courgettes, snij de uiteinden eraf en rasp de courgettes boven een vergiet. Bestrooi ze met zout en laat 30 minuten uitlekken. Rasp intussen de pecorino en zet apart. Rooster de pijnboomputten lichtbruin in een droge koekenpan en zet ook deze apart. Knijp zachtjes het overtollige vocht uit de courgette en maal ze grof in een grote vijzel of keukenmachine. Voeg de pijnboomputten, de basilicum en de pecorino toe en maal nogmaals goed. Voeg de olijfolie toe, breng op smaak met zout en peper en meng het geheel goed door tot een smeuïge pesto..