Orata all’acqua pazza
Dorade in gek water
Vis koken in gek water is echt een hele makkelijke manier om vis te bereiden. Het ‘gekke water’ wordt op smaak gebracht met knoflook, rode peper, wijn en tomaten, waarin de visfilets worden gegaard. Mocht je geen tijd of zin hebben om zelf de vissen schoon te maken, koop dan vooral visfilets. Je kunt dit gerecht met elke stevige witvis maken. Serveer er wat lekker brood bij om de saus op te deppen.
Ingrediënten
- Kleine dorade (4)
- Cherrytomaten (300 g)
- Glas droge witte wijn (1)
- Knoflooktenen (2)
- Rode chilipeper (1)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
Begin met het schoonmaken van de vis. Verwijder de schubben met de achterkant van een mes en knip de vinnen van de vis. Snij vervolgens de filets van de graat door vanaf onder de kop de vis in te snijden en deze op de middengraat te volgen tot aan de staart. Verwijder vervolgens de graten uit de filets met behulp van een pincet. Bestrooi de filets met wat zout.
Snij de cherrytomaten doormidden en één van de knoflooktenen in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook en de rode peper een paar minuten. Voeg dan de tomaten toe, breng op smaak met zout en peper en laat alles ongeveer 5 minuten bakken. Leg de doradefilets met het vel naar boven in de saus. Voeg de witte wijn toe, samen met een glas water, en dek de pan af met een deksel. Laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar stoven.
Hak intussen de resterende knoflookteen samen met de peterselie fijn. Verwijder de deksel van de pan en laat de saus nog iets inkoken. Verwijder de rode chilipeper en dien dan de vis, samen met het gekke water, op. Bestrooi met het peterseliemengsel en besprenkel met een scheutje olijfolie.