Fusilloni con sugo di pomodoro e ricotta
Fusilloni met tomatensaus en ricotta
Fusilloni is de grote versie van de bekende fusilli en past perfect bij deze saus, aangezien de stukjes tomaat, paprika en wortel uit de saus perfect vastplakken aan de inkepingen van de pasta. Mocht je geen fusilloni kunnen vinden, dan kun je uiteraard fusilli gebruiken of een andere korte pasta waar de saus goed aan blijft plakken. Echt een hele lekkere combinatie van de tomaten en paprika’s met de ricotta, waardoor je een heel romig pastagerecht krijgt.
Ingrediënten
- Fusilloni (320 g)
- Ui (1)
- Wortel (1)
- Rode paprika (1)
- Cherrytomaten (250 g)
- Ricotta (200 g)
- Pecorino Romano (100 g)
- Verse basilicum (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
Snij de wortel en ui zeer fijn en snij de paprika’s in kleine blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de groenten op laag vuur ongeveer 10 minuten totdat ze zacht zijn. Snij de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
Kook intussen de fusilloni in een pan met gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een paar eetlepels van het pastawater toe om de saus wat smeuïger te maken. Voeg de ricotta en driekwart van de gescheurde basilicum toe en meng alles goed. Dien op, bestrooid met de pecorino, resterende basilicum en een scheutje olijfolie.