Gamberoni al guazetto
Garnalen met tomatensaus
Zin in een snel en makkelijk hoofdgerecht? Gamberoni al guazetto! Heerlijke garnalen in een kruidige saus met een scheutje cognac. Hierdoor kun je het gerecht flamberen. Zorg er dan wel voor dat de afzuigkap uitstaat en dat er voldoende ruimte is boven de pan. Tijdens de bereiding blijven de koppen en staarten aan de garnalen zitten, waardoor de saus nog meer smaak krijgt. Serveer er wat lekker krokant brood bij waarmee de saus opgedept kan worden.
Ingrediënten
- Grote garnalen (16)
- Cherrytomaten uit blik (400 g)
- Water (200 ml)
- Cognac of brandy (50 ml)
- Knoflooktenen (2)
- Rode chilipeper (1)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Pel de garnalen, maar laat de koppen en staarten zitten. Trek met een klein scherp mesje of een cocktailprikker het darmkanaal uit de bovenkant van de garnaal en houd de garnalen part. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de rode peper en hak deze fijn. Snij de knoflook in dunne plakjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper. Voeg de garnalen toe en bak ze 1 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens de brandy toe, kantel de pan een beetje zodat de drank vlam vat en laat het vuur uitdoven. Voeg daarna de bliktomaten toe samen met het water. Breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 5 minuten koken.
Plet vervolgens een deel van de cherrytomaten en laat alles nog eens 10 minuten koken. Hak de peterselie grof en strooi deze over het gerecht. Dien de garnalen heet op, samen met wat krokant brood.