Broccoli fritti con aglio
Gebakken broccoli met knoflook
Broccoli op z’n lekkerst! Dit is een van de meest eenvoudige recepten op de website, maar toch een van onze favorieten. Het bereiden kost absoluut geen tijd, maar toch zit het gerecht bomvol smaak. De broccoliroosjes zuigen namelijk alle knoflookolie op. Je kunt het recept eventueel verrijken met wat ansjovis, rode peper of lente ui. Wat een verschil met gekookte broccoli!
Ingrediënten
- Broccoli (2)
- Knoflooktenen (4)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
Snij de broccoli in roosjes. Laat de broccoli 3 minuten voorgaren in een vergiet boven kokend water met de deksel erop en laat hem uitlekken. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Snij de knoflook in dunne plakjes en fruit ze een minuutje in de olie. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak deze op hoog vuur, voortdurend omscheppend tot de broccoli verkleurd. Breng de broccoli op smaak met zout en peper.