Peperoni al forno con capperi e oregano
Paprika uit de oven met kappertjes en oregano
Ingrediënten
- Rode paprika (2)
- Gele paprika (2)
- Kappertjes (1 el)
- Oud brood
- Knoflooktenen (2)
- Verse basilicum (handvol)
- Gedroogde oregano (2 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 graden. Snij de paprika’s doormidden, plaats ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat het vel zwart wordt en makkelijk loslaat. Schep ze vervolgens in een plastic zak, sluit deze en laat ongeveer 10 minuten afkoelen. Verwijder vervolgens het vel en de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen.
Rasp de knoflook en voeg toe aan een ovenschaal. Voeg hier de oregano, zout en peper en een scheut olijfolie aan toe. Voeg de paprika’s, de uitgelekte kappertjes en de gescheurde basilicum toe en meng alles goed.
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Maal het oud brood in een keukenmachine. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en voeg het broodkruim toe. Bak totdat het broodkruim goudbruin is en verdeel het over de paprika’s. Bak de paprika’s vervolgens ongeveer 5 minuten in de oven.