Je bekijkt nu Gebraden kip

Gebraden kip

Pollo arrosto

Gebraden kip

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om een hele kip te bereiden. Door een ruimte te creëren tussen de kipfilets en de huid en deze vervolgens te vullen met allerlei verse kruiden, krijg je een heerlijke knapperige huid en lekker kruidig kippenvlees. Je kunt hiervoor natuurlijk je eigen favoriete kruiden en ingrediënten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan knoflook en rode peper.

Ingrediënten

  • Biologische kip (1)
  • Citroen (1)
  • Verse rozemarijn (2 takjes)
  • Verse tijm (enkele takjes)
  • Verse basilicum (handvol)
  • Verse oregano (handvol)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Verse salie (handvol)
  • Verse laurierblaadjes (4)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 70 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven, inclusief een ovenschaal, voor tot 220 graden. Pluk de tijm en de oregano en hak deze samen met de peterselie, salie en basilicum fijn. Snij de citroen doormidden en kneus de laurierblaadjes. Wrijf de binnenkant van de kip in met zout. Trek de huid aan de punt van de kipfilets voorzichtig omhoog en scheid, met behulp van een eetlepel, de huid van de kipfilets zonder deze te breken. Verdeel driekwart van de gehakte kruiden, samen met wat zout en olijfolie, onder de huid van de kip.

Stop de citroenhelften met de laurier en takjes rozemarijn in de buikholte van de kip. Bind met behulp van wat keukentouw de twee poten van de kip samen met het onderste uitstekende gedeelte van de rug. Wrijf de buitenkant van de gehele kip goed in met wat olijfolie en strooi hier de resterende kruiden overheen. Breng goed op smaak met zout en peper. Snij de kippendijen op een paar plaatsen in om de hitte sneller door te laten dringen.

Haal de ovenschaal uit de voorverwarmde oven en besprenkel met wat olijfolie. Leg de kip erin op een zijde en rooster dan 5 minuten in de oven. Draai de kip dan om naar de andere zijde en rooster nogmaals 5 minuten. Leg de kip vervolgens op de rug en rooster 1 uur in de oven. De huid dient hierna knapperig en goudbruin te zijn.