Spalla di agnello arrosto
Gebraden lamsschouder
We wilden dit al heel lang een keer doen. Een echt stuk vlees braden, met de botten er nog in. Niet van die voorverpakte lapjes uit de supermarkt, nee, wij wilden het echte Asterix en Obelix gevoel. Dat mocht wat kosten. We twijfelden tussen een lamsbout en een lamsschouder. Het werd de lamsschouder, ruim 2 kg. En natuurlijk wilden we hem braden, niks stoven. Alleen met wat rozemarijn, zout en knoflook. Gewoon puur vlees, zonder toegevoegde smaken.
Ingrediënten
- Lamsschouder (1)
- Knoflooktenen (4)
- Verse rozemarijn (enkele takjes)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingswijze
Rits de blaadjes van een deel van de rozemarijn en hak deze fijn. Snij de teentjes knoflook in de lengte in 3 stukken.
Leg het stuk vlees op de snijplank en snijd eventueel overtollig vet of pezen van het vlees. Kerf het vlees aan beide kanten met een scherp mes op verschillende plaatsen in. Stop in elk sneetje een schijfje knoflook en wat rozemarijnblaadjes. Doe dit aan beide zijden. Wrijf nu beide zijden in met flink wat zout en met de fijngehakte rozemarijn.
Leg de lamsschouder in een braadslee en wrijf hem helemaal in met olijfolie. Leg de overgebleven takjes rozemarijn erbij en laat alles afgedekt ongeveer 2 uur staan zodat alle smaken goed in het vlees trekken. Bedruip de bout regelmatig met de olie uit de braadslee.
Verwarm intussen de oven voor tot 200 graden. Braad de lamsschouder ongeveer 1 uur in de oven. Draai het vlees na 30 minuten voorzichtig om. Snij het vlees pas aan tafel van het bot om dat Asterix en Obelix gevoel te behouden.