Melanzane grigliate con capperi e origano
Gegrilde aubergines met kappertjes en oregano
Aubergine met kappertjes en oregano. Heerlijk als voorgerecht, maar ook gewoon als lekker hapje. Geloof het of niet, je proeft gewoon de zon in het gerecht.
Ingrediënten
- Aubergine (1)
- Kappertjes (2 el)
- Gedroogde tomaten in olie (180 g)
- Knoflooktenen (2)
- Citroen (1)
- Oregano (1 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Snij de aubergine in de lengte in 0,5 cm dunne plakjes. Bestrooi ze met zout en laat ze een half uur uitlekken. Hak intussen de knoflook, kappertjes en de zongedroogde tomaten fijn. Meng ze in een kom met de oregano en eventueel wat zout. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, meng goed en laat even rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Dep de aubergine droog met keukenpapier, smeer ze in met wat olijfolie en grill ze ongeveer 2 minuten per kant totdat ze zacht en goudbruin zijn. Schik de aubergine op een groot bord, besprenkel ze met wat citroensap en besmeer ze met het kappertjesmengsel. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.