Je bekijkt nu Gegrilde groenten

Gegrilde groenten

Verdure grigliate

Gegrilde groenten

Als je goed uitpakt met een voor- of hoofdgerecht en je wilt er nog wat makkelijke groenten bij maken, dan is dit een perfect gerecht! Je kunt hier ook ideaal gebruik maken van seizoensgroente. Denk aan paprika’s, asperges, artisjokken, pompoen, broccoli en spruiten bijvoorbeeld. In dit recept hebben we gekozen voor aubergines, courgettes, venkel en tomaten, samen met een snelle peterselie/knoflookdressing.

Ingrediënten

  • Aubergine (2)
  • Courgette (2)
  • Venkel (2)
  • Knoflookteen (1)
  • Citroen (1)
  • Cherrytomaten (handvol)
  • Verse peterselie (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Snijd de aubergines, courgettes en venkel in plakken van een halve centimeter. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met wat zout en wat olijfolie. Meng alles goed en zet dan even apart.

Maak intussen de dressing. Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng in een kom samen met de rasp en het sap van een halve citroen. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Grill vervolgens de groenten ongeveer 4 minuten per kant in een hete grillpan totdat ze gaar en goudbruin zijn. Schik de groenten in een schaal of op een bord en besprenkel met wat van de dressing.