Sgombro alla griglia
Gegrilde makreel
Zo eten wij onze vis het liefst. Gegrilde of gebakken hele vis. Door de vissen te vullen met kruiden, citroen en knoflook wordt hij lekker aromatisch. Simpeler dan simpel, maar toch zo lekker. Je kunt dit gerecht eigenlijk maken met elke vis die gevuld kan worden en in je grillpan of barbecue past. Voor de vulling kun je afwisselen met bijvoorbeeld rozemarijn en dille of je kunt de citroen vervangen door sinaasappels.
Ingrediënten
- Makrelen (4)
- Knoflooktenen (4)
- Citroen (2)
- Verse peterselie (handvol)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
Snij de buikholten van de vissen open en verwijder de ingewanden. Spoel de vissen goed af en dep ze droog. Kerf het vel op verschillende plaatsen in, zodat de hitte snel doordringt in de vis. Wrijf de buitenkant van de vis in met wat olijfolie. Bestrooi de binnen- en buitenkant van de vissen met zout en peper.
Snij de knoflooktenen in dikke plakken en stop ze in de inkepingen en de buikholte van de vissen. Stop de takjes peterselie en wat citroenschijven in de buikholten van de vissen. Grill de vissen in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Het vlees moet wit zijn en het vel krokant.