Je bekijkt nu Geplukte kip

Geplukte kip

Pollo raccolto

Geplukte kip

Geplukte kip, aka pulled chicken. Zo had ik kip nog nooit bereid. Heerlijk op een broodje of gewoon zo tussendoor. Ik gebruikte 3 kipfilets, ik maak altijd meer dan nodig is, dan kun je het zowel op een broodje als gewoon zo. Heel lekker, maar wel goed pittig!

Ingrediënten

  • Kipfilets (3)
  • Uien (2)
  • Knoflooktenen (4)
  • Groene chilipeper (1)
  • Cayennepeper of vlokken
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Leg de kipfilets erin en laat ze 20 minuten tot een half uur koken. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.

Versnipper de uien, snij de knoflook in dunne schijfjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snij hem in dunne ringetjes. Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar. Zorg ervoor dat de stukken geplukte kip niet te groot zijn. Bestrooi de kip rijkelijk met paprikapoeder en cayennepeper of vlokken en meng met wat olijfolie.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien, knoflook en het pepertje tot de uien glazig zijn. Voeg de kipplukken toe en bestrooi met zout. Bak deze nog zo’n 5 tot 10 minuten mee op een middelhoog vuur, regelmatig omscheppen. Niet te lang want ze mogen niet echt aanbakken, een beetje bite is genoeg.