Je bekijkt nu Geroosterde aubergine met hummus en granaatappel

Geroosterde aubergine met hummus en granaatappel

Melanzane arrostite con hummus e melograno

Geroosterde aubergine met hummus en granaatappel

Zeker geen Italiaans gerecht, maar wel heel erg lekker. De combinatie van de geroosterde aubergines met de smeuïge hummus en zoet/zurige granaatappel is echt lekker! Voor dit recept hebben we Japanse aubergines gebruikt, die in tegenstelling tot normale aubergines lang en dun zijn. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook gewone aubergine gebruiken.

Ingrediënten

  • Lange aubergines (6)
  • Kikkererwten uit blik (800 g)
  • Knoflooktenen (3)
  • Citroen (1)
  • Granaatappel (1)
  • Tahini (2 el)
  • Amandelen (handvol)
  • Verse tijm (enkele takjes)
  • Verse munt (handvol)
  • Olijfolie extra vergine


Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Snij de aubergine in stukken ter grootte van een golfbal. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en stort hier de aubergines op. Breng op smaak met zout en meng met de tijm, de gekneusde knoflook en een scheutje olijfolie. Bak de aubergines ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Maak intussen de hummus. Meng de uitgelekte kikkererwten met de tahini, een knoflookteen, het sap van een citroen en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine en maal alles fijn. Voeg dan al malend wat koud water toe tot je een luchtige, smeerbare dikte bereikt. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Snij de granaatappel dwars doormidden en sla met een houten lepel op de schil om zo de pitjes los te krijgen. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en hak ze dan grof.

Smeer de hummus uit over een grote schaal en maak een kuiltje in het midden. Stort hier de aubergines in en besprenkel het gerecht dan met wat granaatappelpitjes, de geroosterde amandelen, wat verse munt en een scheutje olijfolie.