Peperonata
Gestoofde paprika’s met tomaten en ui
Een groentestoofpot met paprika’s, het gerecht lijkt een beetje op een Franse ratatouille qua bereiding. Heel makkelijk om naast een gerecht met vlees of vis ook nog wat groenten klaar te maken. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.
Ingrediënten
- Rode paprika’s (3)
- Gele paprika’s (2)
- Knoflooktenen (2)
- Witte ui (2)
- Tomaten (400 g)
- Passata di pomodoro (4 el)
- Olijfolie extra vergine
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingswijze
Snij de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 10 minuten op laag vuur. Maak intussen de paprika’s schoon en snij ze in repen. Snij de tomaten in blokjes.
Voeg de paprika’s toe aan de koekenpan en bak ze een paar minuten mee. Voeg dan de tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de paprika’s afgedekt ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen en dien ze dan op, besprenkeld met een scheutje olijfolie.